Tarih: 01.10.2024 14:06

Büyükşehir Belediyesi: Bostancı Mahallesi'ndeki Döküm Alanı Proje İçin Hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar İlçesi 1 Nolu Bostancı Mahallesi'nde, dolgu alanına çöp döküldüğü yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yapılan açıklamada, "Bu alan hafriyat döküm sahası olmayıp proje dolgu alanıdır," dedi.

Açıklamada, 17 bin 650 metrekarelik alanda “Fidanlık Park Projesi” için dolguya ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Projenin, fidanlık sahası, fidan depolama alanı, sera alanı, sosyal tesis alanı ve oyun alanı gibi rekreasyon alanlarını içereceği vurgulandı.

29 Eylül 2024 tarihinde iddia edilen çöp dökme olayının gerçeği yansıtmadığı, söz konusu tarihte hafriyat toprağıyla karışık farklı atıkların döküme izin verilmeden alandan uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Denetimlerin de gerçekleştirildiği belirtildi; Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yapılan incelemede alanda çöp ve benzeri atıkların bulunmadığı tespit edildi.

Büyükşehir Belediyesi, sistematik olarak toplanan evsel katı atıkların, Araklı ilçesinde bulunan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nde bertaraf edildiğini de sözlerine ekledi. Belediyenin, bu tür asılsız iddialara karşı titizlikle denetim yapmaya devam edeceği vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —