meritking giriş kingroyal

Çanakkale’de plajlarda mavi bayrak dalgalanıyor

Çanakkale’de plajlarda mavi bayrak dalgalanıyor

Çanakkale’de plajlarda mavi bayrak dalgalanıyor
GÜNCEL 2.07.2024 15:58:27 0

ÇANAKKALE, (DHA)-ÇANAKKALE Belediyesi’nin çevreci yatırımlarının ödülü niteliğinde olan ve uluslararası standartlardaki plajlara verilen mavi bayrak, bu sene de kent merkezindeki Barış Plajı ve Mega Beach Belediye Halk Plajı ile Güzelyalı ve Dardanos Belediye Halk Plajlı’nda dalgalandırılacak.

Çanakkale Belediyesi'nin 2015 yılında Barış Plajı ile başlayan, 2019 yılında Mega Beach Belediye Halk Plajı ve Güzelyalı Belediye Halk Plajı, 2021 yılında da Dardanos Belediye Halk Plajı ile devam eden mavi bayrak başvurusu bu yıl da olumlu sonuçlandı. Mavi bayrak çekilmesi için Güzelyalı Halk Plajı'nda düzenlenen törene, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Koordinatör Vekili Yetkin Karabinalı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, Çanakkale Belediyesi Ata'm Kreş yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Çanakkale Belediyespor sporcuları ile Kano Spor Kulübü yönetici ve sporcuları başta olmak üzere davetliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Koordinatör Vekili Yetkin Karabinalı, 2024 yılı itibariyle Çanakkale sınırları içerisinde 8'i halk plajı, 5'i tesis plajı olmak üzere toplam 13 plajın 'mavi bayrak' ödülünü almaya hak kazandığını söyledi. Karabinalı, "Türkiye genelinde ise 2024 yılı itibariyle 567 plaj, 27 marina, 9 bireysel yat ve 18 turizm teknesi ödüle layık görülmüştür. Mavi Bayrak konusunda ülkemizin dünya genelinde de yüksek bir temsiliyet değeri bulunmaktadır. Türkiye bu sene mavi bayrak ödülünde dünya üçüncüsüdür. Birinciliği 639 plajla İspanya, ikinciliği 625 plajla Yunanistan elde ederken, onları 567 plajla üçüncü olan Türkiye takip etmektedir" dedi.

'ÇEVREYİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ'

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ise Çanakkale'de mavi bayrak almaya hak kazanan plajların kent merkezinde bulunmasının da ayrı bir önem taşıdığını belirtip, "Çevre bilincini, çevre duyarlılığını, bu sorumluluğu artırmak hepimizin görevi. Yalnızca deniz suyumuzun tek başına temiz olması yeterli değil; sahillerimiz, kıyılarımız, sularımız, ağaçlarımız, ormanlarımız, aslında hepimiz bu ekosistemin bir parçasıyız. Ve ekosistem hakkı artık dünyada gelecek nesillerin hakkı olarak görülüyor. Bu haklara saygı duymamız lazım. Ekosistem hakkını korumamız gerekiyor. Çanakkale her şeyiyle çok müstesna bir coğrafya. Bu coğrafyayı gözümüzün bebeği gibi korumamız lazım. Çanakkale'de de mavi bayraklı plajlarımızda ve tüm sahillerimizde sahil temizliğine çok önem vermemiz lazım. Ben tüm gençlerden, çocuklardan, hemşehrilerimden, herkesten bu konuda büyük bir duyarlılık bekliyorum. Sahillerimizi temiz tutalım ve çöp atmayalım" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Koordinatör Vekili Yetkin Karabinalı, Belediye Başkanı Muharrem Erkek'e mavi bayrak sertifikasını takdim etti. Ardından sezon boyunca dalgalanacak olan mavi bayrak da göndere çekildi.

Mavi bayrak, 2 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında merkezdeki Barış Plajı ve Mega Beach Belediye Halk Plajı ile Güzelyalı ve Dardanos Belediye Halk Plajlarında dalgalanacak.(DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

İspir'de Stadyum Havası: Milli Takımın Galibiyetleri Büyük Coşkuyla İzleniyor

Erikli Mahallesi'nde Mera Islah Çalışmaları Verimi Artırıyor

Vakfıkebir Belediyesi'nden Son Hizmet Günlüğü: İlçe Genelinde Birçok Proje Tamamlandı

Oltu Belediyesi, A Milli Takım için Dev Ekran Kuruyor: Hollanda Maçı Heyecanı Sosyal Tesislerde

Artvin'de Kaçak Sigara ve Alkol Operasyonunda Büyük Başarı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Etkinliği

Trabzon'da İşçi Hakları Eğitimi: Sağlık Müdürlüğü'nden Detaylı Bilgilendirme

Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Yomra'da Yapılan Faaliyetleri İnceledi

43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Artvin’de Coşkuyla Başladı

Kafkasör Yaylasında Heyecan Dorukta: Boğa Güreşleri ve Işın Karaca Konseri Festivali Taçlandıracak

Trabzon'un Şampiyonları: LGS'de 500 Tam Puanla Zirveye Ulaşan Gençler Kutlandı

Bayburtspor, 2024-2025 Sezonu için Valilik Makamında Hazırlıklara Başladı

Bayburt'ta Berber ve Kuaförlere Yeni Tatil Düzenlemesi

Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Anlamlı Buluşma: Koruyucu Aileler Onurlandırıldı

Trabzon'da Atatürk'ün Anısına Özel Etkinlik

  • Perşembe 30.3 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Cuma 26.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 21.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10730,79%0,46
  • DOLAR

    32,57% 0,16
  • EURO

    35,26% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2469,50% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3964,53% -0,13

Rize

04.07.2024

  • İMSAK 02:46
  • GÜNEŞ 04:44
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:50