meritking giriş kingroyal

Davutoğlu: Yaşanan olaylar Kayserililere mal edilemez

Davutoğlu: Yaşanan olaylar Kayserililere mal edilemez

Davutoğlu: Yaşanan olaylar Kayserililere mal edilemez
GÜNCEL 3.07.2024 14:28:34 0

Kaan ULU/ANKARA, (DHA)- GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de 7 yaşındaki bir kız çocuğunun Suriye uyruklu bir kişi tarafından taciz edildiği iddiasıyla başlayan olaylarla ilgili, "Kayserilileri bilirim; vatanperverdir, insani değerlere sonsuz hürmeti vardır. Bunlar asla Kayserililere mal edilemez. Türkiye çapında öylesine bir provokasyon uygulanıyor ki, sosyal medya üzerinden öylesine bir kin ve nefret dili kullanılıyor ki, son derece haklı gerekçelerle mültecilerin geri gönderilmesi konusunda konuşanların bile yüzü kızarıyor" dedi.

Saadet Partisi-Gelecek Partisi ortak grup toplantısı TBMM'de yapıldı. İlk olarak Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya konuştu. Kaya, Türkiye ve bulunduğu coğrafyanın ağır imtihanlardan geçtiğini belirterek, "Bir taraftan ekonomik krizler, öte taraftan düzensiz göçler, yanı başımızda cereyan eden hadiseler ve hepimiz biliyoruz ki, bu noktaya bizi maalesef bugün bizleri yöneten iktidar getirdi. İktidar bir yanlışı düzeltmek için zannediyor ki 'yaptıklarımdan vazgeçersem, tersini yaparsam her şey düzelir.' Her yanlış politikanın, her yanlış yolun elbette bir geriye dönüş maliyeti var. Öte yandan dinmeyen yaramız, Filistin. 22 yıllık AK Parti iktidarında elbette olumlu işler yapılsa da günün sonunda İsrail belki de hiçbir dönemde kazanamadıkları diplomatik başarıları Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iş başında olduğu dönemlerde kazandı. 'One minute' hepimizin yüreğine su serpti. Elbette o dönemlerde İsrail'in bu vahşi saldırılarının durdurulmasıyla ilgili atılan diplomatik adımları da unutmuş değiliz, bir kenara da bırakmıyoruz. Ama 7 Ekim'den bu yana ticareti kesmek için dahi 8 aylık bir milletin baskısını ve en son 31 Mart'taki sandık sonuçları olmasa belki ticaretle ilgili bir adım dahi atamayacak bir iktidarın İsrail'in bu zulmünü durdurmak için en ufak bir diplomatik adım atamamış olması ve hala Filistin dostu olarak ortalıkta gezmeleri elbette trajikomik bir hikayedir" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: TÜRKİYE İLE SURİYE GÖRÜŞMELİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Kayseri'de yaşanan olaylara değinerek, "Kayseri'de olan olayların elebaşlarına bakın; hemen hemen hepsi daha önce birtakım adli suçlardan tutuklanmış suçlular. Suç çetesi gibi. Türkiye 6-7 Eylül'ü yaşadı, 'Atatürk'ün evine Selanik'te saldırı oldu' diye bir haber üzerine Türkiye'deki Rum vatandaşlara özellikle talanlar yapıldı. Vatandaş vatandaştır, etnik kimliğine bakmazsın. Nice zenginler türedi, 6-7 Eylül olaylarında. Türkiye itibar kaybetti, Türkiye güç kaybetti, 'Türkiye'de hukuk yok' denildi ama birileri zengin oldu. Şimdi ise Kayseri olayları üzerinden vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Kayserilileri bilirim; vatanperverdir, insani değerlere sonsuz hürmeti vardır. Bunlar asla Kayserililere mal edilemez. Türkiye çapında öylesine bir provokasyon uygulanıyor ki, sosyal medya üzerinden öylesine bir kin ve nefret dili kullanılıyor ki, son derece haklı gerekçelerle mültecilerin geri gönderilmesi konusunda konuşanların bile yüzü kızarıyor" dedi.

Ayrıca, Türkiye ile Suriye'nin görüşmesi gerektiğini ve bu görüşmenin de belli bir bağlamda yapılması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Putin'e 'Esad dostuna söyle BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararını uygulasın' diyeceksiniz. Sonra daimi üyelere 'altına imza attığınızı uygulayın' diyeceksiniz. Birleşmiş Milletlere 'Türkiye olarak biz bu yükü kaldıramıyoruz, kararınıza sahip çıkın. Güvenli bir şekilde mültecilerin gitmesi için tedbirleri alın. Gerekirse BM gücü gönderin.' diye başvuracaksınız. Sonra Esad'a 'Şimdi konuşabiliriz' diyeceksiniz. Muhalefete, 'Temsilcilerinizi seçin' Esad ile birlikte görüşeceğiz' diyeceksiniz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

Konya Şampiyonasında Ortahisar Belediyesi Sporcuları Altınla Taçlandırdı!

Ortahisar Belediyesi Yaz Dönemi Hizmetleriyle Vatandaşların Karşısında

Artvin'de Yaz Boyunca Yaratıcı Yazarlık ve Resim Atölyeleri Başladı

DSİ Ziyaretiyle Gümüşhane'de Altyapı Projeleri Değerlendirildi: İçme Suyu İnşaatı Güncellendi

Trabzon Sera Gölü'nde Çevre Koruma Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bayburt Valisi Eldivan, Gökçedere Beldesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Gökçedere Beldesi Halkı, Vali Eldivan'ın Ziyaretinden Memnun

Bayburt Valisi Eldivan, Zahire Hal Caddesi'ndeki Esnafları Ziyaret Etti: Hayırlı İşler Diledi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hafızlık Yarışmasının 4. Bölge Finali Sonuçlandı: Bayburt'dan Üçüncülük Ödülü

Bayburt İl Müftülüğü'nden Koruyucu Ailelik İçin Anlamlı Panel: 'Bir Yetime Aile Olmak

Artvin Kafkasör Festivali'nde Işın Karaca Coşkusu!

Kafkasör Festivali’nde Boğalar Arenada, Sahipleri Horonda

43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, Gelenekleri Yaşatıyor

Artvin Belediyesi, Kafkasör Festivali'nin Başladığını Duyurdu

İspir'de Stadyum Havası: Milli Takımın Galibiyetleri Büyük Coşkuyla İzleniyor

  • Cumartesi 25.1 ° / 21.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10730,79%0,46
  • DOLAR

    32,57% 0,16
  • EURO

    35,26% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2469,50% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3964,53% -0,13

Rize

06.07.2024

  • İMSAK 02:48
  • GÜNEŞ 04:45
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:49