meritking kingroyal

Diyanet'in Yaz Kur'an Kurslarına Kayıtlar Devam Ediyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz tatillerinde düzenlenen Yaz Kur'an Kursları'na başvurular yoğun ilgi görüyor.

RİZE 21.06.2024 14:22:00 0
Diyanet

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz tatillerinde düzenlenen Yaz Kur'an Kursları'na başvurular yoğun ilgi görüyor. Bu yıl 1 Temmuz'da başlayacak ve 16 Ağustos'a kadar devam edecek kurslara kayıtlar 8 Temmuz'a kadar il/ilçe müftülükleri ve tüm cami ve Kur'an kursları aracılığıyla yapılabilecek.

Rize İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, Yaz Kur'an Kursları'nın çocukların ve gençlerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için güzel bir fırsat olduğu belirtildi. Açıklamada, kurslarda öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i okumayı ve anlamayı öğrenecekleri, ayrıca İslam dini ve ahlakı konularında bilgi edinecekleri ifade edildi.

Başvurular 8 Temmuz'da Sona Eriyor

Yaz Kur'an Kursları'na kayıtlar 10 Haziran'da başladı ve 8 Temmuz'da sona erecek. İlgi gösteren veliler, çocuklarını en yakın camiye veya Kur'an kursuna götürerek kayıt yaptırabilirler.

Motivasyonu Artıracak Hediyeler ve Ödüller

Diyanet İşleri Başkanlığı, Yaz Kur'an Kursları'nda öğrencilerin motivasyonunu ve başarılarını artırmak için çeşitli hediyeler ve ödüller de sunacak. Bu kapsamda, kurslara ara vermeden devam eden, öğle ve ikindi namazlarını camide cemaatle kılan ve ezberlerini düzenli olarak veren öğrenciler teşvik edilerek onlara çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca kurs sonunda düzenlenecek yarışmada dereceye girenler de ödüllendirilecek.

Yaz Tatili Boş Geçmesin, Kur'an Öğrenilsin!

Yaz tatilini boş geçirmek yerine Kur'an öğrenerek değerlendirmek isteyen tüm çocuklar ve gençler, Diyanet'in Yaz Kur'an Kurslarına katılabilirler. Bu kurslar, hem dini eğitim almak hem de yeni arkadaşlar edinmek için güzel bir fırsattır.


Haber Kaynak : ZEKERİYA SARIHAN

İzmir için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Ankara'da skolyozlu çocuklar farkındalık için koştu

Otomobil refüje çarpıp karşı şeride savruldu: 1 ölü, 3 yaralı

İstanbul - Kağıthane'de beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi: 1 ölü

Kastamonu'da devrilen hafif ticari araçtaki 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı

Rize'de tüp patlaması sonucu yangın çıkan ev zarar gördü

Beyoğlu Belediyesi ilk ‘emekli evini’ Kasımpaşa’da açtı

Bilal Erdoğan: Amerika ve Avrupa katliamlara engel olmaz

Kayseri'de hırsızlık şüphelisi tutuklandı

Sinop'ta hafif ticari aracın devrildiği kazada 4 kişi yaralandı