meritking kingroyal

Durumu ağırlaşan Emre, babasının böbreğiyle hayata tutundu: Gerekirse diğerini de veririm

Durumu ağırlaşan Emre, babasının böbreğiyle hayata tutundu: Gerekirse diğerini de veririm

Durumu ağırlaşan Emre, babasının böbreğiyle hayata tutundu: Gerekirse diğerini de veririm
GÜNCEL 16.06.2024 11:31:54 0

Burak EMEK-Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da doğuştan nefes ve yürüme zorluğu çeken ve 5 yaşında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Emre Kaçmaz (11), babasının böbreği ile hayata sarıldı. Baba Mustafa Kaçmaz (52), "Doktorlar, bize oğlumun ameliyatı kaldıramayacağı için 'Ameliyatı 18 yaşına kadar bekletelim, bünyesi ameliyata dayansın' dedi. Çocuğumun durumu ağırlaştı, böbreğimi verdim. Gerekirse diğerini de veririm" dedi.

Sur ilçesi kırsal Büyükakören Mahallesi'nde yaşayan Mustafa ve Halise Kaçmaz (49) çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü Emre Kaçmaz, doğuştan yürüme ve nefes alma zorluğu yaşadı. Anne ve babası, Emre'yi tedavi ettirmek için farklı hastanelere götürdü ancak 5 yaşına kadar bir tanı konulamadı. 5 yıl önce Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Nefroloji Merkezi'ne götürülen Emre'nin böbrek yetmezliği olduğu tespit edildi. 5 yıl boyunca tedavi gören Emre, daha sonra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Organ nakli için bünyesinin sağlam olması beklenen Emre'nin durumu ağırlaşınca Organ Nakli Merkezi'nde anne ve babasından kan örneği alındı. Babasının kanı uyuşunca, Emre'ye böbrek nakli yapıldı. Başarılı geçen ameliyatın ardından normal servise alınan Emre, babasından aldığı böbrekle hayata tutundu.

'MUTLUYUM, ÖLSEM DE GAM YEMEM'

Mustafa Kaçmaz, 5 yaşına kadar oğluna teşhis konulamadığını söyleyerek, "5 yaşından sonra böbreklerinin ufak olduğunu ve çalışmadığını söylediler. Doktorlar, bize oğlumun ameliyatı kaldıramayacağı için 'Ameliyatı 18 yaşına kadar bekletelim, bünyesi ameliyata dayansın' dedi. Çocuğumun durumu ağırlaştı, böbreğimi verdim. Allah razı olsun, çocuğum da iyi, ben de iyiyim. Mutluyum, ölsem de gam yemem. 6 çocuğum var, Emre en küçüğüdür. Emre, beni dünyaya bağladı zaten. Emre olmasa yaşayamam. Ona iki böbreğimi birden veririm, bir tane değil. Gerekirse diğerini de veririm" dedi. Anne Halise Kaçmaz da "Ben de test yaptırdım. Eşimle kan verdik. Benimki uyuşmadı ancak eşiminki uydu. Bütün doktorlar ve hemşirelere çok teşekkür ederim, çok mutluyuz. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

'ŞU AN BÖBREKLERİ ÇOK İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR'

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Mesul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış, 12 yıllık geçmişi olan bir merkez olduklarını belirterek, "Hastamız doğuştan böbrek yetmezliği sorunu yaşayan bir çocuk. 1 seans diyalize alındı. Doğuştan böbrekleri küçük olduğundan yaşamını idame ettirmesi için ya ömür boyu diyalize girmesi gerekiyordu ya da nakil yapılması lazımdı. Bu konuda 6 çocuk sahibi babası gönüllü oldu. Şu an böbrekleri çok iyi şekilde çalışıyor. Hastamız ve babası sağlıklı. Daha önce hastalarımızın çoğu şehir dışına çıkıyordu, içimde bir yaraydı bu. Ama bunu gururla söyleyebilirim, ekip olarak Diyarbakır'da ve Türkiye'de sayılı bir yer haline geldik. 450'ye yakın naklimizi yaptık. Artık hastalarımızın böbrek nakli için başka bir kente gitmesine gerek yok" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

Vakfıkebir Belediyesi Hizmet Günlüğü Açıklandı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Mobil Mamografi Aracı Ortahisar'da Hizmete Başladı

Artvin Valiliği'nden Yaz Dönemi İçin Yangın Uyarısı: "Yeşil Vatan Hepimizin"

Artvin’de Eğitim Gündemi Ele Alındı: Haftalık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Bayramlaşma Merasimi Düzenledi

Akçaabat'ta Gençler İçin Horon Kursu Başlıyor: Kayıtlar Başladı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, TYÇ Logosu Kullanım Hakkı Elde Etti

CHP İl Başkanı ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından Ortak Açıklama: Atatürk'e Yapılan Saldırı Kınandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Heykeline Saldırı: Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Sert Tepki

Çayırbağı’nın Beklediği Proje Tamamlanıyor

İranlı Sanatçı Seyed Ehsan Mortazavi'nin Eserleri Trabzon'da

Artvin'de Bayram Tatilinde 17 Trafik Kazası: 29 Yaralı

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu Kültür Yolu Festivali Kapsamında Ziyaretlerde Bulundu

Kurban Bayramı Dönüşünde Yolculuklar Devam Ediyor

Şavşat: Doğa Severlerin Vazgeçilmez Destinasyonu

  • Pazartesi 25.3 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Salı 26.8 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.7 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10771,4%0,29
  • DOLAR

    32,80% -0,04
  • EURO

    35,15% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2447,75% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3983,52% 0,00

Rize

24.06.2024

  • İMSAK 02:39
  • GÜNEŞ 04:40
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:52