meritking giriş kingroyal

Ege'nin iki yakası arasındaki dostluk ve barış köprüsü Kuşadası'nda ileriye taşındı

Ege'nin iki yakası arasındaki dostluk ve barış köprüsü Kuşadası'nda ileriye taşındı

Ege
GÜNCEL 3.07.2024 11:24:20 0

KUŞADASI (Aydın), (DHA)-TÜRKİYE ile Yunanistan arasında 2000'li yıllardan itibaren dostluk ve barış rüzgarlarının esmesine, dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile kurduğu yakın arkadaşlıkla önemli bir katkı sağlayan Yunanistan eski BaşbakanıYorgo Papandreu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'i ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in de yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Ömer Günel, "İki kardeş ülke arasındaki dostluğun ileriye taşınması için görevde oldum sürece elimden geleni yapacağım" dedi.

Yunanistan'ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu Başkan Ömer Günel'in davetlisi olarak Kuşadası'na geldi. Uzun yıllardır Simi Uluslararası Sempozyumu'nu düzenleyerek dünya barışına katkı sağlamaya çalışan Papandreu, akademisyenler ve siyasetçilerden oluşan bir heyetle Başkan Ömer Günel'i makamında ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in de yer aldığı ziyarette Papandreu, misafirperverliğinden dolayı Başkan Ömer Günel'e teşekkür edip, geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen orman yangını için de geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Ömer Günel ise Yorgo Papandreu ve beraberindeki heyeti Kuşadası'nda ağırladıkları için mutluluk duyduklarını belirtti.

KARANFİLLERLE ANDILAR

Başkan Ömer Günel, Yunanistan'ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, daha sonra İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'na geçti. Başkan Ömer Günel, Papandreu ve Selçuk Belediye Başkanı Sengel burada İsmail Cem anısına yapılan anıta karanfillerden oluşan çelenkler bıraktı. Daha sonraysa 21 yıl önce barışı simgelemesi için İsmail Cem ve Papandreu tarafından Kuşadası'na dikilen zeytin ağacının önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

'BİZ BİRBİRİMİZDEN AYRI DEĞİLİZ'

Kuşadası'nda duygu dolu anlar yaşadığını belirten Yorgo Papandreu, "İsmail Cem gibi benim hayatımda büyük öneme sahip bir arkadaşı anmak çok büyük bir onur. İsmail Cem ile yıllar önce her iki millet arasında attığımız dostluk ve barış temellerinin ne kadar sağlam olduğunu bugün Sisam'da görebilirsiniz. Türkiye ve Yunanistan'da sıklıkla orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Doğaya karşı her zaman sorumluluklarımız var. Biz birbirimizden ayrı değiliz. Biz bir aradayız. Bu tür olayların karşısında ortak hareket etmeliyiz. Kuşadası'nda sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

'BARIŞ TOHUMLARI HER GEÇEN GÜN BÜYÜYECEK'

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise, "Sayın Yorgo Papandreu bugün Kuşadası'na gelerek yine o hatıraları canlandırdı. O gün hissettiğimiz barışı ve sevgiyi 23 sene sonra bir kez daha aynı duygularla yaşadık. Ben inanıyorum ki İsmail Cem ve Papandreu'nun o gün dikmiş oldukları fidan, bugün nasıl büyük bir zeytin ağacı olduysa bugün ekilen barış tohumları iki ülke arasında da her geçen gün büyüyecek ve yeşerecek. O gün ortaya konulan barış fikri ve sevgi doğrultusunda iki kardeş ülke arasındaki dostluğun ileriye taşınması için görevde olduğum sürece elimden geleni yapacağım" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

Konya Şampiyonasında Ortahisar Belediyesi Sporcuları Altınla Taçlandırdı!

Ortahisar Belediyesi Yaz Dönemi Hizmetleriyle Vatandaşların Karşısında

Artvin'de Yaz Boyunca Yaratıcı Yazarlık ve Resim Atölyeleri Başladı

DSİ Ziyaretiyle Gümüşhane'de Altyapı Projeleri Değerlendirildi: İçme Suyu İnşaatı Güncellendi

Trabzon Sera Gölü'nde Çevre Koruma Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bayburt Valisi Eldivan, Gökçedere Beldesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Gökçedere Beldesi Halkı, Vali Eldivan'ın Ziyaretinden Memnun

Bayburt Valisi Eldivan, Zahire Hal Caddesi'ndeki Esnafları Ziyaret Etti: Hayırlı İşler Diledi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hafızlık Yarışmasının 4. Bölge Finali Sonuçlandı: Bayburt'dan Üçüncülük Ödülü

Bayburt İl Müftülüğü'nden Koruyucu Ailelik İçin Anlamlı Panel: 'Bir Yetime Aile Olmak

Artvin Kafkasör Festivali'nde Işın Karaca Coşkusu!

Kafkasör Festivali’nde Boğalar Arenada, Sahipleri Horonda

43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, Gelenekleri Yaşatıyor

Artvin Belediyesi, Kafkasör Festivali'nin Başladığını Duyurdu

İspir'de Stadyum Havası: Milli Takımın Galibiyetleri Büyük Coşkuyla İzleniyor

  • Cuma 26.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 21.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10730,79%0,46
  • DOLAR

    32,57% 0,16
  • EURO

    35,26% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2469,50% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3964,53% -0,13

Rize

05.07.2024

  • İMSAK 02:47
  • GÜNEŞ 04:45
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:50