EGİAD 17'nci döneminin son danışma kurulu düzenlendi
İZMİR, (DHA)-EGE Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer'in başkanlığındaki 17'nci dönemin son Danışma Kurulu geniş bir katılımla gerçekleşti. İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerini ağırlayan Danışma Kurulu'nda hem kentin hem ülkenin sorunları masaya yatırıldı.
EGİAD Danışma Kurulu Toplantısı, EGİAD Danışma Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in başkanlığı ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantı, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in 6 yıllık EGİAD Danışma Kurulu Başkanlığı görevinin son toplantısı ve aynı zamanda Alp Avni Yelkenbiçer'in başkanlığını yaptığı EGİAD 17. Yönetim Dönemi'nin son danışma kurulu toplantısı olma niteliklerini taşırken, geniş bir katılımla İzQ İnovasyon Merkezi'nde düzenlendi. EGİAD'ın kent paydaşlarına karşı duyduğu sorumluluk çerçevesinde, uygulayacağı politika ve faaliyetlerin geliştirmesine yönelik katkı ve tavsiyeler almak üzere 6 ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilen EGİAD Danışma Kurulu Toplantısı'nda, İzmir kamuoyunun önde gelen isimleri ağırlanarak hem kentin hem ülkenin başlıca gündemleri masaya yatırıldı.
'ÜYE SAYISI VE İLGİ ARTTI'
Etkinliğin ana gündem maddelerini, 2024 yılı 2'nci dönem EGİAD faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirme sunumu, EGİAD NEET Gençler Araştırma Raporu tanıtımı, ekonomi gündeminin değerlendirilmesi ve EGİAD Danışma Kurulu üyelerinin değerli görüş ve katkılarının alınması oluşturdu. Toplantı, Derneğin komisyon çalışmaları, stratejik çalışma alanlarındaki faaliyetleri aktarılarak başladı. Yelkenbiçer ise son 6 aylık çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Döneminin sonuna gelindiğinde 843 üyeye ulaşıldığını belirterek, kadın üye oranının yüzde 30'lar ile iş örgütleri arasında hatırı sayılı bir orana ulaştığını kaydetti. 6 ayda 105 büyük faaliyete imza attıklarını belirten Yelkenbiçer, EGİAD olarak bu dönem planlanan faaliyetlerinin yoğunluğuyla üye sayısının ve ilginin arttığını kaydetti.
'ETKİN VE DOLU BİR 6 AY DAHA GEÇİRDİK'
Gerçekleşen faaliyetleri de anlatan Yelkenbiçer, “6 uluslararası ilişkiler, 1 girişimcilik zirvesi, 2 sanayi ve sürdürülebilirlik, 7 iş geliştirme, 6 seminer ve söyleşi, 1 think tank neet raporu, 11 ankara teması, 3 liderlik akademisi, 5 hayat okulu, 10 ziyaret, 11 temsil etkinliği, 3 ab projesi, 38 melek yatırımcı girişimci buluşması, 6 egiad melekleri etkinliği, 4 sosyal faaliyet organizasyonu yaparak etkin ve dolu bir 6 ay daha geçirdik. EGİAD Melekleri, 40 yatırım, 3 binin üzerinde girişimci değerlendirmesi, 4,5 milyon dolar yatırım ile girişimcilik sektöründe de adımızdan söz ettirdik. EGİAD Melekleri Yılın En Aktif Melek Yatırım Ağı seçildi. Son 6 ayda etkinliklerimizin görüntülenme oranı bin 800, tüm etkinliklerimizin basında yer bulma sayısı 7 bin 154 oldu" dedi. Yelkenbiçer yeni projeleri ise Podcast, EGİAD Ortaokulu Spor Salonu inşaatı, Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan (NEET) Gençler İzmir Araştırma Raporu, EGİAD İşbirliği İle Girişimcilik Zirvesi olarak özetledi.Yelkenbiçer, yönetim kurulu ve ekibine yoğun ve başarılı temposundan dolayı teşekkür etti.
ÖZGENER'DEN VEDA VE TEŞEKKÜR
Özgener ise “Bugün, EGİAD Danışma Kurulu Başkanı olarak 6 yıldır sürdürdüğüm görevimin son toplantısı. Bu vesileyle, görevim süresince verdiğiniz destekler için hepinize teşekkür ediyorum. Birlikteliğimiz devam edecek. EGİAD'ın bende ve kurumumda ayrı bir yeri var. Bu nadide kurumla, İzmir'imizi daha ileriye taşıyacak değerli işler yapmaya devam edeceğiz" dedi.
'ULUSAL DÜZEYDE KATKI SAĞLANMASINI HEDEFLİYORUZ'
Toplumsal dönüşümün önemine vurgu yaparak son dönemde gündemde olan NEET kavramına dikkat çeken ve bu konuda bir sunum gerçekleştiren EGİAD Genel Sekreteri Dr. H.İ. Murat Çelik de “Bu kavram ne eğitimde ne de istihdamda olan gençleri ifade ediyor. Şu anda ülkemizin en önemli sorunlarından biri bu. Ülkemizin genç nüfusuyla övünürken diğer taraftan bu genç insan kaynağından doğru şekilde faydalanamıyoruz. EGİAD olarak Kentimiz İzmir Derneği iş birliği ile hazırladığımız rapor büyük ses getirdi. Bu dönem Think Tank çalışmalarımız kapsamında hazırladığımız bu rapor ile NEET gençlerin önünü açmak hedefindeyiz. OECD ülkeleri ortalaması yüzde 12,7 olan NEET kavramında Türkiye ortalaması, yüzde 27,9. Her 10 NEET gençten 7'si kadın olarak dikkat çeken veriler bulunmakta. Türkiye listede Güney Afrika'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu oranın en yüksek olduğu AB ülkesi ise yüzde 17,5 ile Romanya. En düşük ise yüzde 2,8 ile Hollanda. Ne eğitimde ne istihdamda olanlarda cinsiyete göre farkın en büyük olduğu ülke ise Türkiye. Sorunun çözümüne ulusal düzeyde katkı sağlanmasını hedefliyoruz" dedi.
Özgener'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmeler de yapıldı.(DHA)
FOTOĞRAFLI
10011,3%0,14
35,00% 0,05
36,76% 0,19
2978,13% 0,15
4819,81% 0,00
Rize
18.12.2024