Engelli kediler güvenle yaşıyor
Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi, sokakta yaşaması mümkün olmayan kedileri tedavi edip, onlara Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yeni bir hayat sunuyor. Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Efdal Melli, "Merkezde gözleri görmeyen, ampute olan kediler bulunuyor. Öncelikli olarak kedilerimizi sahiplendirmeye çalışıyoruz. Çünkü sokakta yaşamaları mümkün değil" dedi.
Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi, sokakta yaşaması mümkün olmayan kedilerin tedavisi sonrası onlara Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yeni bir hayat sunuyor. Tedavilerinin ardından sahiplendirme de yapılan Engelli Kedi Evi Merkezi'ni vatandaşlar ziyaret edebiliyor. Merkez hakkında bilgi veren Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Efdal Melli, "Burası 60 kapasiteli, sokakta yaşaması mümkün olmayan kediler için öncelikli olarak yapılan bir birim. Merkezde gözleri görmeyen, ampute olan kediler bulunuyor. Öncelikli olarak kedilerimizi sahiplendirmeye çalışıyoruz. Çünkü sokakta yaşamları mümkün değil. Amacımız hepsini sahiplendirebilmek ama bu zamanla olabilecek bir şey. Vatandaşların da bu konuda daha duyarlı olması lazım" ifadelerini kullandı.
'ÇOĞU ENGELLİ KEDİMİZ SEVİLMEYİ ÇOK SEVİYOR VE UYSAL'
Birçoğunun yardıma muhtaç olarak merkeze getirildiğini dile getiren Veteriner Hekim Yağmur Doruk ise "Kediler gözünde, bacağında enfeksiyon ve vücudunda kırıklar ile buraya geliyor. Operasyonu atlatanlar ve tedaviye yanıt verdikten sonra belli bir süre sonra burada kalmaya başlıyor. 'Engelli kedilerin bakımı çok daha zor' şeklinde bir algı var ancak diğer kedilerden pek farkları olmuyor. Hatta kimi kedi daha çok ilgiye ihtiyaç duyduğu için uysal ve içgüdüleri kuvvetli olabiliyor. Buradaki çoğu engelli kedimiz sevilmeyi çok seven ve uysal kediler. Belediye adına bunu burada yapabiliyor olmamız çok güzel bir imkan. Şu an 24 kedimiz var. Bir kısmını sahiplendirdik. Ancak bu sahiplendirme oranı diğer hayvan sahiplendirme oranından çok daha az. Ancak sirkülasyonu sağlayıp yeni gelecek olan ve gelen hasta, engelli kediye burada yer açmam gerekiyor. Bu bakımdan sahiplendirilmeleri çok önemli oluyor. Burada kalan tüm kediler engelli ancak sağlıklılar. Sahiplenmek isteyenler gelip başvuruda bulanabilirler. Ayrıca buraya istedikleri zaman gelip ziyaret edebilir, görebilirler ve sevebilirler, saat 8-5 arasında biz hep buradayız. Gelip bu çocuklarla tanışabilirler" dedi.
'MERKEZDEN 2 ENGELLİ KEDİ SAHİPLENDİM'
Engelli Kedi Evinden 2 kedi sahiplenen vatandaşlardan Ayşe Figen Çetkin de "Bu hayvanlar dışarıda kaldıklarında ya arabanın altında kalıyorlar ya da öldürülüyorlar. Çaresiz kalıyorlar. Ben de kendi kedim hasta olduğu için tedavi amaçlı buraya getirdiğimde engelli kedi evinin de olduğunu gördüm ve ziyaret etmek, görmek istedim. Girip içeri baktığımda bir tanesi miyavlamaya başladı. Kulağından rahatsız olduğu için denge problemi yaşıyormuş. Buradaki hocama onu sahiplenmek istediğimi söyledim. Aynı sorundan muzdarip olan bir kedi daha varmış onu da sahiplendim. Böylelikle iki kedi daha sahiplenerek eve götürdüm. Bir aydır ben bakıyorum" diye konuştu.(DHA)
FOTOĞRAFLI
10029,3%0,51
35,58% 0,08
36,96% -0,23
3122,35% 0,75
4959,96% 0,00
Rize
21.01.2025