Pratik ve lezzetli olduğu gerekçesiyle özellikle çocuklar tarafından çok sevilen kahvaltılık gevrekler farklı içerik ve çeşitleriyle market raflarında sıralanıyor.
Yoğun iş ve okul hayatı, insanların tam anlamıyla sağlıklı beslenmesine engel oluyor. 5 dakika daha fazla uyumak için zengin kahvaltılıklardan vazgeçenler, evden aç çıkmamak amacıyla kahvaltılık gevrekler tüketiyor.
Buğday, pirinç, mısır ve yulaf gibi ana malzemelerle yapılan gevrekler en çok tercih edilenler arasında. Bu kahvaltılıklar, süt veya yulafla tüketilebiliyor. İçerisinde bulunan aroma ve tatlandırıcılar ile lezzet yönünden birbirinden ayrılan bu kahvaltılık gevreklerin kalori değerleri de değişkenlik gösteriyor.
Kahvaltılık gevrekler içerdiği kompleks karbonhidratlar ve lif sayesinde kan şekerini dengeliyor, uzun süre dinç ve tok hissetmeyi sağlıyor, sindirim sistemini düzenliyor, kandaki yağ oranını dengeliyor, damar kalitesini artırıyor. Özellikle tam tahıllı ürünlerin kalori değeri ise daha düşük.
Kahvaltı veya ara öğün alternatifi olarak üretilen gevrekler kuru meyve ve kuru yemişler ile zenginleştirildiğinde yeterli ve dengeli bir seçenek olabilir. Ancak aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kahvaltılık gevrek ağırlıklı bir beslenme düzeni, hayvansal protein yetersizliğine, kas kaybı ve anemiye yol açabilir.
Kahvaltılık gevrekler dozunda tüketildiğinde faydalı olsa da paketlenmiş bir ürün olduğu asla unutulmamalı ve sabahları imkan varsa mutlaka besleyici malzemelerle hazırlanmış kahvaltılar yapılıp evden bu şekilde çıkılmalı.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Rize
24.11.2024