İç Anadolu'nun En Meşhur Lezzeti: İşte Hanımağa Çorbası Tarifi!

İç Anadolu bölgesinden gelen, yöresel lezzetlerin en başında gelen Hanımağa Çorbası, malzemelerinin kolay bulunabilirliği ve yapımının pratikliği ile dikkat çekiyor.

Yemek Tarifleri 8.04.2024 18:30:00 0
İç Anadolu

Bu özel çorba, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, yarım çay bardağı tel şehriye, 1 çay bardağı erişte, 1 yemek kaşığı salça, 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 7-8 su bardağı su (isteğe bağlı olarak et suyu da kullanılabilir), tuz, kırmızıbiber, pulbiber ve nane kullanılarak hazırlanıyor.

Hazırlık süreci oldukça basit olan Hanımağa Çorbası için öncelikle mercimek ve nohut haşlanır. Ardından uygun bir tencerede soğan ve sarımsaklar kavrulur. Bu işlemden sonra salça eklenip kavrulmaya devam edilir ve baharatlar ilave edilir. Haşlanmış bakliyatlar ve su eklenerek çorba bir süre kaynatılır. Son olarak içine erişte ve şehriye eklenerek çorbanın kıvamı tam olana kadar pişirilir. İçine acı biber eklenmesi ise tamamen kişisel tercihe bağlı olup, çorbaya ayrı bir lezzet katıyor.

Geleneksel İç Anadolu mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan Hanımağa Çorbası, soğuk kış günlerinde iç ısıtan, besleyici ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Hazırlaması kolay ve doyurucu olan bu çorba, yöresel tatları denemek isteyenler için mükemmel bir başlangıç olabilir. Afiyet olsun!

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

İstanbul- Avcılar'da liseliler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı

Samsun'un Tekkeköy Belediyesi'nde çıkan yangın, söndürüldü

Şarampole devrilen otomobilin sürücüsü muhtar öldü

Kocaeli'de otomobil, 'U' dönüşü yapan TIR'la çarpıştı: 6 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut anayasanın yeni Türkiye'yi taşıması mümkün değildir

Birlikte olmayı reddeden kız arkadaşını öldürüp, trafik kazası süsü vermek istedi (2)

Eski kocası tarafından bıçaklanan kadın: Nasıl serbest bırakırsınız, ben öldükten sonra gelen adalet, adalet değildir

Çaykur Didi Stadı'nın zemini yenileniyor

YÖK Başkanı Özvar, Düzce Üniversitesinde açılış ve toplantılara katıldı

İstanbul-Kuzey Marmara Otoyolu'nda yaşanan kaza kameraya yansıdı