meritking giriş kingroyal

Önce eğitim aldı, şimdi işinin başına geçti

Önce eğitim aldı, şimdi işinin başına geçti

Önce eğitim aldı, şimdi işinin başına geçti
GÜNCEL 3.07.2024 11:57:50 0

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de çocuklarına bakabilmek ve bir meslek sahibi olabilmek için girdiği arayışta yolu Büyükşehir Belediyesi MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi ile kesişen Sevgi Öz, önce öğrencisi, şimdi ise ustası olduğu kaynakçılık işindeki azmi ve yeteneğiyle tüm kadınlara cesaret veriyor.

Büyükşehir’in ‘Mesleklerin cinsiyeti olmaz’ anlayışıyla hayata geçirdiği meslek edindirme kurslarından biri olan Kaynak Kursu’na katılan Sevgi Öz, aldığı eğitimlerin ardından başladığı kaynakçılık mesleğinde, artık ‘Sevgi Usta’ olarak tanınıyor. Kimi zaman kaynak atölyesinde, kimi zamanda sahada montaj, söküm, kaynak gibi işleri büyük bir özenle yapan ‘Sevgi Usta’, tüm gün kaynağın başında akıttığı alın terinin karşılığını, eve götürdüğü ekmekle almanın mutluluğunu yaşıyor.

Mesleğinden aldığı cesaretle, artık hiçbir şey için geç olmadığını düşünen Sevgi Öz, sadece ekonomik kazanç elde etmekle de kalmıyor, aklına koyduğu ne varsa bir bir yapmaya başlayarak hayatını dolu dolu yaşıyor.

‘KAYNAK USTALIĞI’NIN İŞ GÜVENCELİ OLMASI BENİ SEVİNDİRMİŞTİ’

Kaynakçılık mesleğine başlama serüvenini anlatan 35 yaşındaki 5 çocuk annesi Sevgi Öz; daha önceleri temizlik, büro gibi işlerde çalıştığını, ancak artık bir meslek sahibi olmak isteyerek arayışa başladığını aktardı. Büyükşehir’in ‘Mersinli Kadın Ustalar’ projesinden haberdar olduğunu ve Kaynak Kursu’na katılmaya karar verdiğini söyleyen Öz, “Kayıt oldum ve 2 ay sonra beni çağırdılar. İş güvenceli olması da beni sevindirmişti. Kursa başvuran çok kişi olmuş, ama sadece ben gittim. Haftada 3 gün süren kursumu hiç aksatmadım ve her gün yol kat ettiğimin farkındaydım. Hocalarımızın da emeklerini hiçbir zaman ödeyemem. Güzel bir süreçti” dedi.

Kurs sonrası girdiği sınavları da başarıyla geçen ve iş arama sürecinin başladığını belirten Öz, bu süreçte de Büyükşehir’in kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını ve birçok iş görüşmesi ayarladığını söyledi. Kurs sürecinde oldukça yetenekli bir öğrenci olması ve kursu başarıyla tamamlamasından dolayı firmaların da aradığı kalifiye eleman haline gelen Öz, Büyükşehir’e de başvurduğunu ve görüşmelerin sonunda Şubat ayında işe başladığını anlattı.

‘‘BAŞKA İŞ KALMADI, BUNU MU YAPACAKSIN?’ DEDİLER. BEN DE ‘YAPACAĞIM’ DEDİM’

Kaynak ustası olmak istediğinde aldığı yorum ve tepkilerin hiçbir zaman kendisini yolundan edemediğini vurgulayan Öz, “ ‘Başka iş kalmadı, bunu mu yapacaksın?’ dediler. Ben de ‘Yapacağım’ dedim. Doğru gördüğüm şeyin, direkt arkasından gittim. İyi ki de yapmışım. Gerçekten kendimle gurur duyuyorum. Hem başlamak, hem ilerlemek, hem de başkalarına öneriler vermek ne kadar güzel bir şey” ifadelerine yer verdi. Öğrendikleriyle asla yetinmediğini ve her gün bilgi ve deneyimine yenilerini eklediğini de sözlerine ekleyen Öz, “Demirlerin deliklerini açıyorum, kesmeyi, zaviyeli kesmeyi, amper ayarlarını, tel takımını burada da öğrenmeye devam ediyorum. Sahaya da çıkıyorum, parka gidiyorum. Orada çöp kovası montajı, çöp kovası sökümü ve salıncak yapımını gerçekleştiriyorum. Her gören tebrik ediyor ve bu gerçekten çok güzel bir şey” diye konuştu.

‘BİR BELEDİYE BAŞKANININ KADINLARA BU TÜR FIRSATLARI YARATMASI BÜYÜK BİR ŞANS’

Cesaretinin tüm kadınlara örnek olmasını istediğini belirten Öz şunları söyledi:

“Ben bir mesleğim olsun istedim. Bu kursun iş garantili olması da beni çok çekti aslında. Vasfım olsun, düzgün bir yerde bir maaşla çalışayım ve sigortam olsun istedim. O yüzden bu mesleği seçtim. Çocuklarım da gurur duyuyor, ‘Annem kendini geliştirmiş, bu yaşta bile ümidini yitirmemiş bir insan’ diyorlar. Eskiden olsaydı, yaşım geçmiş derdim. 2 ay önce ehliyete yazıldım. Yazılı sınavı geçtim ve direksiyon sınavım var. Ehliyetimi de alacağım.”

‘HANGİ MESLEK OLURSA OLSUN, ERKEĞİ KADINI YOK’

Kaynak yaparken çok mutlu olduğunu ve hiçbir zorluğun kendisini yıldırmadığını sözlerine ekleyen Öz, “Hiç kimse korkmasın. Böyle bir yerde yaşamak, böyle imkânlara sahip olmak, Mersin’de olmak, Vahap Başkan gibi bir başkanla yaşamak yetiyor. Ben mutluyum ve bazen şaka gibi geliyor. Daha düne kadar vasıfsız bir elemandım, şimdi ustayım. Herkes bana usta diye sesleniyor. Kimse adımı söylemiyor. İş arkadaşlarım, müdürlerim, amirlerim olsun, herkesten memnunum. Hepsi bana cesaret veriyor. Gelecek olan kadınlar da kesinlikle korkmasınlar. Hangi meslek olursa olsun, erkeği kadını yok. Herkes her işi yapabilir” ifadesini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

Konya Şampiyonasında Ortahisar Belediyesi Sporcuları Altınla Taçlandırdı!

Ortahisar Belediyesi Yaz Dönemi Hizmetleriyle Vatandaşların Karşısında

Artvin'de Yaz Boyunca Yaratıcı Yazarlık ve Resim Atölyeleri Başladı

DSİ Ziyaretiyle Gümüşhane'de Altyapı Projeleri Değerlendirildi: İçme Suyu İnşaatı Güncellendi

Trabzon Sera Gölü'nde Çevre Koruma Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bayburt Valisi Eldivan, Gökçedere Beldesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Gökçedere Beldesi Halkı, Vali Eldivan'ın Ziyaretinden Memnun

Bayburt Valisi Eldivan, Zahire Hal Caddesi'ndeki Esnafları Ziyaret Etti: Hayırlı İşler Diledi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hafızlık Yarışmasının 4. Bölge Finali Sonuçlandı: Bayburt'dan Üçüncülük Ödülü

Bayburt İl Müftülüğü'nden Koruyucu Ailelik İçin Anlamlı Panel: 'Bir Yetime Aile Olmak

Artvin Kafkasör Festivali'nde Işın Karaca Coşkusu!

Kafkasör Festivali’nde Boğalar Arenada, Sahipleri Horonda

43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, Gelenekleri Yaşatıyor

Artvin Belediyesi, Kafkasör Festivali'nin Başladığını Duyurdu

İspir'de Stadyum Havası: Milli Takımın Galibiyetleri Büyük Coşkuyla İzleniyor

  • Cuma 26.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 21.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10730,79%0,46
  • DOLAR

    32,57% 0,16
  • EURO

    35,26% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2469,50% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3964,53% -0,13

Rize

05.07.2024

  • İMSAK 02:47
  • GÜNEŞ 04:45
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:50