meritking kingroyal

Rize'de Sahte Bal Satışlarına Karşı Hukuk Mücadelesi

Anzer Balliköy Muhtarı Remzi Güzel, Anzer ismini kullanarak sahte bal satanlara karşı hukuki mücadele başlatacaklarını duyurdu.

Rize
RİZE 22.06.2024 15:37:00 0

Anzer Muhtarı Sahtekarlara Savaş Açtı

Anzer Balliköy Muhtarı Remzi Güzel, Anzer ismini kullanarak sahte bal satanlara karşı hukuki mücadele başlatacaklarını duyurdu. Son dönemde sahte Anzer balı satışlarının arttığını belirten Güzel, bu tür sahtekarlara karşı harekete geçtiklerini açıkladı.

Sahte Bal Satışlarına Karşı Hukuk Mücadelesi

2150 rakımlı Anzer Yaylası'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muhtar Remzi Güzel, piyasada çok sayıda sahte Anzer balı satıldığını ve bunlara karşı hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi. Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Güzel, Anzer adına 9 kooperatif olduğunu ve bu kooperatiflerin birleşerek tek bir kooperatif adı altında bal satışı yapması gerektiğini vurguladı.

Güzel, "Anzer'de üretilen ballar Hacettepe Üniversitesi'nde tahlilden geçtikten ve tescil aldıktan sonra piyasaya sürülmektedir. Ancak bazı sahtekarlar, çeşitli yerlerde ürettikleri balları Anzer Balı diye satmakta ve tüketiciyi aldatmaktadır," dedi.

Tescile Dikkat Edilmeli

Anzer Muhtarı Remzi Güzel, Hacettepe Üniversitesi'nde birçok tahlilden geçen Anzer ballarının tescil belgesi ve kooperatif isminin yer aldığı etikete tüketicilerin dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Güzel, "Piyasada çok sayıda sahte Anzer balı bulunmakta. Anzer yaylasını dahi görmeyen, orada üretilmeyen ballar Anzer balı diye satılmakta. Burada haksız bir kazanç olduğu kadar, şifa niyetine bal alanları aldatmaktalar. Anzer Muhtarı olarak bunlara karşı hukuk savaşı açmaya karar verdik. Baro başkanımız bu konuda yetkilendirildi ve sahte bal satanlarla hukuk karşısında savaşacağız," dedi.

Hukuki Mücadele Başlıyor

Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe ise yaptığı açıklamada, Anzer Balı'nın dünya çapında nadide bir bal çeşidi olduğunu ve birçok hastalığa iyi geldiğini belirtti. Peçe, "Gerçek Anzer Balı'nın coğrafi işareti dışında kazımalı kod ve seri numarası taşıması gerektiğini tüketicilerimize hatırlatmak istiyorum. Sahte Anzer Balı satışının önüne geçmek için tüm Anzer halkı ile birlikte buradayız. Balımızı ve tüketiciyi korumak için buradayız. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetimizi ilettik ve şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı. Sahte bal satışı yaptığı tespit edilen şahıs veya firmalara karşı tazminat davası açacağımızı duyurmak istiyoruz. Anzer Balı, şehrimizin markasıdır. Koruyup kollamak hepimizin görevidir," dedi.

Anzer Halkı Sahte Bal Satışına Karşı Birleşti

Anzer halkı, sahte bal satışıyla mücadele etmek için bir araya geldi. Anzer Balı'nın hem yerel hem de ulusal çapta itibarını korumak ve tüketicileri bilinçlendirmek için yoğun çaba gösteriliyor. Anzer Muhtarı Remzi Güzel ve Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe'nin önderliğinde yürütülen bu mücadele, sahtekarların yargı önünde hesap vermesini sağlamayı hedefliyor.


Haber Kaynak : BELGİN KELEŞ

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Çiğdemtepe Köyü Yaşlılarını Ziyaret Etti

Çankırı'nın Yeni Başsavcısı Yücedağ, Bayburt İl Müftüsü Danacı'ya Veda Ziyaretinde

Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu, Genç Mühendislerin Mezuniyet Sevincine Ortak Oldu

Saklı Cennet Tatil Köyü Yenilenen Yüzüyle Yeni Sezonu Karşılıyor

Başkan Memiş, Bayburt'ta Başsavcı Yücedağ'a Veda Etti

Bayburt Belediyesi, Ekmek İsrafını Önlemek İçin Yeni Bir Adım Attı: Bayat Ekmek Toplama Projesi

Arhavi’de Yoğun Yağışın Ardından Belediye Ekipleri Sahada

Artvin Halk Eğitim Merkezi’nden Görkemli Yıl Sonu Sergisi

Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar'dan Okullara Ziyaret

43. Kafkasör Festivali Hazırlıkları Tamamlanıyor

Arhavi'de Protokol Üyelerine Teşekkür ve Maket Serender Hediyeleri

Rektör Mutlu Türkmen, Müftü Bayram Danacı'yı Yeni Görevinde Ziyaret Etti

Meteoroloji açıkladı: Karadeniz'e sağanak yağmur geliyor! İşte il il hava durumu...

Bayburt İl Müftülüğü'nde Yeni Göreve Başlayan Nurettin Akgül'e Hayırlı Olsun Ziyareti

43. Kafkasör Festivali’nde Işın Karaca Rüzgarı

  • Cuma 23.8 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 23 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.2 ° / 18.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10680,90%1,85
  • DOLAR

    32,82% 0,06
  • EURO

    35,20% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2455,87% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3954,72% -0,04

Rize

28.06.2024

  • İMSAK 02:41
  • GÜNEŞ 04:41
  • ÖĞLE 12:26
  • İKİNDİ 16:26
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:52