Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Avrupa Birliği ve TÜBİTAK’tan aldığı projelere desteklerle dikkat çekiyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Avrupa Birliği ve TÜBİTAK’tan aldığı projelere desteklerle dikkat çekiyor. RTEÜ, Erasmus+ İş Birliği Ortaklıkları (KA220) programı kapsamında sunduğu proje başvurusu ile 250.000 avro (yaklaşık 5.25 milyon TL) hibe desteği kazandı. Bunun yanı sıra, TÜBİTAK’tan üç proje için toplamda 5 milyon TL’lik destek alarak bilimsel araştırmalara önemli katkılarda bulunuyor.
RTEÜ’nün Erasmus+ programı kapsamında kabul edilen “Kırsal Bölgelerdeki Ne İstihdam Ne Eğitimde Olan Gençler İçin Danışmanlık Yolu ile Fırsatlar İçin Köprü Oluşturma” başlıklı proje, kırsaldaki gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı hedefliyor. Letonya, Yunanistan, İspanya, İtalya ve Norveç’ten ortaklarla 24 ay sürecek olan projede, gençlere kariyer rehberliği, iş arama becerileri ve eğitim fırsatları sunulacak. Aynı zamanda işverenler ve toplumda bu gençlerin potansiyeli hakkında farkındalık yaratılması planlanıyor.
Proje kapsamında düzenlenecek farkındalık kampanyaları ve takip anketleri ile danışmanlık hizmetlerinin etkinliği değerlendirilecek. Bu çalışmalarla gençlerin ruh sağlığı ve refahının iyileştirilmesi, istihdam becerilerinin artırılması ve sürdürülebilir ortaklıkların kurulması amaçlanıyor.
RTEÜ’nün Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerinin yürüttüğü üç proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sevri tarafından yürütülen "Preeklampsinin Saptanması ve Yönetimi için Biyokimyasal ve Ultrasonografik Belirteçler Kullanılarak Yeni Bir Yapay Zekâ Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi" projesi, sağlık alanında önemli bir yenilik sunmayı hedefliyor.
Doç. Dr. Mehmet Gökhan Şensoy’un yürütücüsü olduğu "Mikro/Nano-elektromekanik Sistem (MEMS/NEMS) Anahtarları için Kontak Malzemelerin Teorik Olarak İncelenmesi" projesi, ileri teknolojik araştırmalarla ilgili yeni bulgular ortaya koymayı amaçlıyor.
Doç. Dr. Hatice Onay’ın yürüttüğü "Denizlerdeki Mikroplastik ve Nanoplastiklerin Azaltılmasında Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Tasarım İlkelerinin Birleştirilmesi: Kitosan Geri Dönüşüm Uygulaması" projesi ise çevreye duyarlılığı ve sürdürülebilirliği esas alarak denizlerdeki plastik kirliliği ile mücadeleye katkı sunmayı hedefliyor.
Bu projelere verilen destek, RTEÜ’nün bilimsel araştırma ve inovasyon konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Üniversite yönetimi, her iki program kapsamında da elde edilen başarıların üniversitenin akademik ve bilimsel hedeflerine ulaşmada önemli adımlar olduğunun altını çiziyor.
9999,55%-0,3
35,63% 0,07
37,12% -0,02
3149,66% 0,28
4996,08% 0,00
Rize
22.01.2025