Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Avrupa'ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda, yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artarken, Kurban Bayramı dolayısıyla bu yoğunluk yaklaşık iki katına çıktı.
Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Avrupa'ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda, yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artarken, Kurban Bayramı dolayısıyla bu yoğunluk yaklaşık iki katına çıktı. Bayram tatilini yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a akın etti. Günlük 15-18 bin yaya geçişine sahip olan sınır kapısı, 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 80 bin kişiye ev sahipliği yaptı.
Türkiye ile Kafkaslar ve Orta Asya ülkeleri arasında önemli bir bağlantı noktası olan Sarp Sınır Kapısı, aynı zamanda Gürcistan'ın Avrupa'ya açılan kapısı olması nedeniyle büyük bir öneme sahip. Bu durum, bayram tatilini Batum'da geçirmek isteyenlerin de sınır kapısında yoğunluk oluşturmasına sebep oldu. Hem yük taşımacılığı yapan tırlar hem de turistlerin araçlarıyla birlikte oluşturduğu trafik, sınırdaki araç yoğunluğunu artırdı. Yaşanan bu canlılık, bölge turizmine de katkı sağladı.
Sınır kapısını kullanarak Gürcistan'da bayram tatili yapmak isteyen vatandaşlardan biri olan Kenan Belli, ailesiyle birlikte Batum'da birkaç gün geçireceklerini belirtti. İstanbul'dan gelen Şahin Karaman ise çocuklarının kimliklerinde fotoğraf bulunmaması nedeniyle sınır geçişinde sorun yaşadıklarını ifade etti. Karaman, "18 yaş altı çocukların kimliklerinde fotoğraf olmadığı için içeri alınamayacaklarını söylediler. Elimizden bir şey gelmedi ve geri dönmek zorunda kaldık." şeklinde konuştu.
İzmir'den gelen Samet Kaya ise arkadaşlarıyla birlikte bayram tatilinin bir kısmını Gürcistan'da geçirmek istediklerini ancak beklediklerinden daha fazla yoğunluk olduğunu dile getirdi.
Yetkililer, bayram süresince sınır kapısındaki yoğunluğun devam edeceğini öngörüyor. Vatandaşlar, seyahat planlarını yaparken ve sınır geçişlerini gerçekleştirirken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiğini hatırlatıyor.
9977,94%1,13
35,41% 0,16
36,39% -0,36
3091,27% -0,06
4952,22% 0,14
Rize
20.01.2025