SGK müjdeyi açıkladı! Başvurana 5 bin TL verilecek

SGK’dan ölüm aylığı alanları yakından ilgilendirecek o haber geldi. Başvuru yapmaları halinde 5 bin TL ödenecek. Peki detayları neler? İşte haberimizde…

EKONOMİ 27.03.2024 19:44:00 0
SGK müjdeyi açıkladı! Başvurana 5 bin TL verilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine bankalar tarafından 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu. Ayrıca, SGK'dan aylık alan 12,7 milyon emekliye 8 ila 12 bin lira arasında banka promosyonu ödendiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de bankalar tarafından 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı belirtildi. Ancak, bu promosyon ödemesinin alınabilmesi için hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Asgari tutarın 5 bin lira olduğu belirtilirken, bu tutarın bankalara göre değişiklik gösterebileceği ifade edildi. Bu promosyonun hak sahiplerine ulaşması için gerekli adımların atılması ve bankalarla yapılan iş birliğinin sürdürülmesi önem arz etmektedir.

Hak sahiplerinin bankaya başvurması gerekmektedir 

 

SGK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada;

 

"Kurumumuzdan aylık alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimize aylık ödemeleri Bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri Kamu Bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir.

Bunun dışında, SGK’dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de, başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi Kamu Bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir. Diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçları ayrıca paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Erzurum'da hortum; seralar zarar gördü, çatılar uçtu

Antalya'da bindi, Erzurum'da indi: Bukalemunun maydanoz kasasında 1200 kilometrelik yolculuğu

Erzurum'da Hortum Çıktı! Ortalık Savaş Alanına Döndü

Aksaray'da aşırı yüklenen kamyonetin tehlikeli yolculuğu kamerada

Beyazıt Meydanı'nda hayvanseverlerden kedi ölümlerine protesto

Ayasofya Davası'nı kazanan İsmail Kandemir hayatını kaybetti

Kars'ta gıdadan zehirlendiği ileri sürülen 2 işçiden 1'i hayatını kaybetti

MotoGP'de sezonun 5. yarışında kazanan Jorge Martin oldu

Erzurum-Artvin kara yolundaki Pirinkayalar Tüneli, 150 milyon lira tasarruf sağlandı

Hastane onaylı randevu dönemi yarın başlıyor: İşte detaylar