Tarih: 31.05.2023 16:35

Sıcak yiyecekleri buzdolabına koyduğunuzda ne olur?

Facebook Twitter Linked-in

Ev işlerinde veya yemek pişirmede yardımcı olanlarınız bilirler ki kalan yiyecekleri sık sık buzdolabına koyarız. Ancak bazen anne babanız beklememizi ve buzdolabına sıcak yemek koymamamızı söyleyebilir. Açıkçası buzdolabı söz konusu olduğunda uyulması gereken bazı kurallar var ve bunlardan biri de içine sıcak yemek koymamak!

Bununla birlikte, buzdolapları yiyecekleri taze tutmak ve soğutmak için tasarlandıysa, yiyecekleri soğutmadan önce neden normal bir sıcaklığa ulaşmasını beklemek zorundayız? Yiyecekleri dışarıda bırakırsanız, bakteriler büyüyebilir ve yiyeceklerin bozulmasına neden olabilir, bu yüzden yiyecekleri buzdolabına koyarız. Öyleyse burada dikkat edilmesi gereken asıl konu nedir?

SICAK YİYECEKLERİ BUZDOLABINA KOYARSAK NE OLUR?

Gıda zehirlenmesine ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilecek bozulmalarını önlemek için gıdaları buzdolabında saklıyoruz. Yiyecekleri soğumaya bırakmak, bakterilerin çoğalmasını daha olası hale getirir.

SICAK YİYECEKLERİ BUZDOLABINA KOYMAK NEDEN İYİ BİR FİKİR DEĞİL?

Birçok buzdolabının kullanım kılavuzunda, uzun vadede buzdolabının çalışmasını etkileyebileceğinden, içine sıcak yiyecek konulmaması gerektiği yazıyor. Sıcak gıdaların saklanması, buzdolabı makinelerinde ekstra basınç oluşmasına neden olur, bu nedenle bundan kaçınılmalıdır.

Ancak, buzdolabının sağlığı dışında, özellikle buzdolabının içindeki yiyeceklerin sağlığı dışında başka nedenler de vardır. Sıcak yiyecekleri içeride tutmak içerideki sıcaklığı yükseltir, bu da içerideki her şeyi daha sıcak yapar. Bu nedenle buzdolabı kompresörü, içerideki sıcaklığı istediğiniz seviyede tutmak için daha çok çalışmalıdır.

PEKİ ÇÖZÜM NEDİR?

Artık sıcak yiyecekler buzdolabında tutulduğunda ne olduğunu biliyorsunuz, ancak artan yiyeceklerimizi sağlıklı tutmak için ne yapmalıyız?

Başlangıç ​​olarak, buzdolabının dışı ne kadar süre güvenli?

Yiyecekler soğuduktan sonra içeride tutulmalıysa, optimum sıcaklık nedir veya ne kadar beklememiz gerekir?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —