meritking giriş kingroyal

Sporbüs, çocuklara sporu sevdiriyor

Sporbüs, çocuklara sporu sevdiriyor

Sporbüs, çocuklara sporu sevdiriyor
GÜNCEL 30.06.2024 16:35:26 0

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin ‘Sporbüs’ projesi kapsamında, özellikle kırsal mahallelerdeki çocuklar spor etkinlikleriyle buluşmaya devam ediliyor. Sporbüs’ün bir durağı da Yenişehir ilçesine bağlı Değirmençay Mahallesi oldu. Mahalleye kurulan parkurda çocuklar Büyükşehir antrenörleri eşliğinde yarışırken, eğlenceli zaman da geçirdi. Ekipler, öğrencilere spor tişörtleri de hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100'üncü yılında ‘Yüzde 100 Cumhuriyet Yüzde 100 Spor’ sloganıyla başlattığı ‘Sporbüs’ projesiyle çocuklara spor branşları tanıtılırken, parkur yarışları da düzenleniyor. Çocuklar gün boyu hareket etmenin yanı sıra hem bireysel, hem de takım sporlarını deneyimliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Kubilay Yorulmaz, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yorulmaz, "Yüzde 100 Cumhuriyet, Yüzde 100 Spor’ sloganıyla yola çıktığımız Sporbüs Projesi’nde, kentimizin bütün kırsal kesimlerindeki çocukları sporla tanıştırıyoruz. Bununla alakalı spor çeşitliliği ve temel spor eğitimi veriyoruz. İlçeler de dahil olmak üzere bütün kırsal kesimlerdeki etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Çocukların çok mutlu olduklarını gözlemlediklerinden söz eden Yorulmaz, “Birçoğu bu sporların hiçbiri ile daha önce tanışmadı ve çok olumlu dönüşler aldık. Biz de yaptığımız işten mutluluk duyuyoruz. İlçelerimizdeki kırsal alanlarda Sporbüs Projemiz devam edecek” diye konuştu.

'ÇOCUKLAR DA AİLELER DE MUTLU'

Değirmençay Mahalle Muhtarı Rıdvan Işık, Sporbüs Projesi’nin çok güzel olduğunu belirterek, etkinliğin çok heyecanlı geçtiğini dile getirdi. Işık, “Mersin Büyükşehir Belediyemize ne kadar teşekkür etsek azdır. Böylesine güzel bir projeye imza attıkları için onur duyuyoruz. Çocuklarımız mutlu, aileleri mutlu, bizler de mutluyuz. Böyle bir etkinlik burada ilk defa oluyor ve çok da güzel oldu. Çocuklarımız aşırı mutlular, çok iyi bir netice elde ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Çocuklardan Elif Sude Ay; parkur yapıp, basket attıklarını ve etkinliğin güzel ve eğlenceli geçtiğini ifade ederek, “Buraya köydeki bütün çocuklar geldi. Sporbüs’ün daha sık gelmesini isterim. Ben yaz tatilini geçirmek için köye geldim ve tatil için güzel bir aktivite oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Etkinliğe katılan çocuklardan Nazlı Taşkın da Sporbüs’ü eğlenceli ve güzel bulduğundan söz ederek, “Burada oyun oynadık, sohbet ettik. Sporbüs’ün daha sık gelmesini isterim. Ben spor yapmayı seviyorum ve büyüyünce koşucu olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Mehmet Buğra Buran, “Parkurları aştık ve hem basketbol, hem de engel aşma deneyimi kazandık. Bana göre çok güzeldi. Her gün olmasını isterim” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

Yusufeli Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarına Yeni Yaşam Alanı

TRT Sanatçısı İhsan Eyüboğlu’na Ortahisar’dan Büyük Onur

Ortahisar Belediyesi, Kent Mutfağı ve Kent Lokantasının Açılış Tarihini Belirledi

Ahmet Kaya'dan Sivas Katliamı Anma Mesajı: 'Birliğimiz Daim Olsun

Trabzon Şehit Aileleri Derneği'ne Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Önemli Destek

Türkiye Milli Takımı, EURO 2024 Çeyrek Finali İçin Avusturya ile Karşı Karşıya

Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci, İstanbul'da İBB Başkanı İmamoğlu'nu Ziyaret Etti: Şehirler Arası İş Birliği Güçleniyor

Artvin'de Gerçekleştirilen Çevrim İçi Tercih Danışmanlığı Toplantısı Öğrenci ve Aileleri İçin Yol Gösterici

Trabzon'un Tarımında Denetimler ve Mücadele: İlçe Müdürlükleri Aktif Çalışmalarını Sürdürüyor

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon İçin Çağrı

Fındık Piyasasında Son Durum: Hangi İlde Ne Kadar?

Hükümette Görev Değişikliği: Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu Yeni Bakanlık Görevlerine Başladı

Kültürel Zenginlik ve Müzik Bir Arada: Kafkasör'de Piyano Dinletisi Heyecanı

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Bayburt’ta Yaz Kur'an Kursları Açılış Töreni Gerçekleştirildi

  • Salı 23.5 ° / 19.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 27.1 ° / 20 ° Güneşli
  • Perşembe 30.3 ° / 21.9 ° Güneşli
  • BIST 100

    10308,9%-0,33
  • DOLAR

    32,70% 0,17
  • EURO

    35,11% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2444,09% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3946,37% 0,43

Rize

02.07.2024

  • İMSAK 02:44
  • GÜNEŞ 04:43
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:51