meritking kingroyal

Tatilcilere broşürlü yangın uyarısı

Tatilcilere broşürlü yangın uyarısı

GÜNCEL 16.06.2024 16:48:37 0
Tatilcilere broşürlü yangın uyarısı

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, özellikle piknik ve mangal ateşinden çıkan orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bayram tatili için yöreye gelen ziyaretçilere broşür dağıtılıyor.

Bayram nedeniyle araç ve insan trafiğinin en yoğun şekilde yaşandığı Muğla bölgesinde polis ve jandarma kontrol noktalarında tatilcilere orman yangınlarına karşı uyarıcı ve bilgilendirici broşür dağıtılıyor. Marmaris Çetibeli Jandarma Kontrol Noktası'nda, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından bayram tatili için bölgeye gelen tatilcilere yangın uyarı broşürleri verildi. Orman ekipleri broşürlerin yanında şeker ve kolonya ikramında da bulundu. Orman yangınlarına karşı uyarıcı ve bilgilendirici içerikli broşürler polis kontrol noktalarında görevli personeller tarafından dağıtılıyor. İki farklı içerikte hazırlanan broşürlerin ön tarafında, 'Mangal, semaver ve kamp ateşimizi müsaade edilen yerlerde yakalım. Ormanlarımızı yangınlardan koruyalım', 'Semaver keyfiniz kederimiz olmasın', 'Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak yasaktır' açıklaması yer aldı.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR GÖRSELLER EŞLİĞİNDE SIRALANDI

Her iki broşürün arka kısmında ise ormanda dikkat edilecek hususlar görseller eşliğinde sıralandı. Bu kısımda ormanda ateş yakılmaması, doğaya cam şişe-bardak atılmaması, sönmemiş sigara izmariti atılmaması, rüzgarlı ve kuru günlerde kesinlikle ateş yakılmaması konularında uyarılara yer verildi. Broşürde son olarak kurallara uyulmaması halinde uygulanacak yaptırımlar ve cezalar ayrıntılı şekilde yer aldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

Şarkıcı Simge, Trabzon Kültür Yolu Festivali kapsamında konser verdi

GÜNCELLEME - Kastamonu'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Samsun'da trafik kazasında 3 kişi yaralandı

Samsun'da denize giren emekli astsubay, boğuldu

Tekirdağ'da 'Karadeniz Yayla Şenlikleri' düzenlendi

ERÜ İletişim Fakültesi 18’inci dönem mezunlarını verdi

Otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

Marmaris açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Trabzon'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Bolu'da çıkan yangında 2 katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi