Trabzon'da İçme Suyu Altyapı Çalışmaları Yeniden Başladı: 4 Bin Abone Bağlantısı Hedefleniyor
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Su Temin Projesi kapsamında MAZ İnşaat tarafından bir süredir durdurulan çalışmaların yeniden başladığını duyurdu. Proje kapsamında 4 bin adet abone bağlantısı gerçekleştirilecek.
Başkan Genç, projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Halkımızın daha iyi bir su hizmetine erişmesi sağlanırken, şehrimizin de altyapısı güçlenecek. Bu çalışmalar yapılırken zaman zaman bazı yollarda daralma ve geçici süre kapanma söz konusu olacaktır. Bunun için halkımızdan özür diliyoruz." dedi.
Trabzon Su Temin Projesi (IPA) kapsamında MAZ İnşaat tarafından yürütülen çalışmaların yeniden başladığını belirten Başkan Genç, Gülbaharhatun, Yalı, Yenimahalle, İnönü, Kaymaklı, Boztepe, Çukurçayır, Sanayi, Pelitli, Soğuksu, Bahçecik, Toklu, Fatih ve Kurtuluş Mahallelerinde 4 bin adet abone bağlantısı gerçekleştirileceğini ve içme suyu hatlarının kalan imalatlarının yapılacağını ifade etti.
Ayrıca, projenin kapsamında klor bakiye üniteleri, debimetre ve basınç kırıcı odaları ile tüm sistemin kontrol edilebileceği SCADA (Gözetleyici Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) sistem merkezinin de inşa edileceği belirtildi.
Başkan Genç, "Halkımızın daha iyi bir su hizmetine erişim sağlaması ve şehrimizin altyapısının güçlendirilmesi adına yapılan bu çalışmaların yakından takipçisi olacağız." diyerek sözlerini sürdürdü. "Bu hummalı çalışmalarla birlikte bazı bölgelerde geçici olarak yol trafiğe kapanabilir veya daraltılabilir. Bu durumun vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını etkileyebileceğini biliyor ve bu nedenle önceden herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacağını ifade etmek istiyorum."
Başkan Genç, çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon'un altyapısının daha modern ve güvenilir bir seviyeye yükseleceğini belirterek, "Sizlere daha iyi bir yaşam kalitesi sunabileceğiz. Anlayışınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.
9977,94%1,13
35,41% 0,16
36,39% -0,36
3091,27% -0,06
4952,22% 0,14
Rize
20.01.2025