Tunceli'de ne yenir? İşte Tunceli'de yenmesi gerekenler listesi

Tunceli, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla olduğu kadar eşsiz lezzetleriyle de ünlü bir şehir. Her daim lezzet avcılarının rotası olan bu şehir, geleneksel damak tadıyla harmanlanmış yöresel yemekleriyle gastronomi dünyasında ön

GÜNCEL 30.03.2024 18:44:00 0
Tunceli

Tunceli, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve yöresel lezzetleriyle ünlü bir şehirdir. Tunceli'de tadabileceğiniz bazı yöresel lezzetler şunlardır:

Kurutulmuş Et (Sündürme): Tunceli'nin meşhur lezzetlerinden biri olan sündürme, yazın hazırlanan ve kışın tüketilen kurutulmuş et çeşitlerinden biridir. Çoğunlukla koyun etinden yapılır ve yemeklerde kullanılır.

Kuymak: Kuymak, Tunceli mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Mısır unu ve peynirle yapılan bu lezzetli yemeği denemelisiniz.

Cızlak (Dolama): Cızlak, ince yufkaların arasına doldurulan et, ceviz, soğan ve baharatlarla hazırlanan bir börek çeşididir. Tunceli'de sıkça bulabileceğiniz bir lezzettir.

Tütme Peyniri: Tunceli'nin yöresel peynir çeşitlerinden biri olan tütme peyniri, farklı bir tadıyla dikkat çeker. Yerel pazarlarda ve peynir satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Madımak Yemeği: Madımak, Tunceli ve çevresinde yaygın olarak tüketilen bir yemektir. Bu yemek, madımak otu, et ve yöresel baharatlarla hazırlanır.

Mumbar: İçine pirinç, kuzu eti, soğan ve baharatlar konularak hazırlanan bir dolmadır. Genellikle özel günlerde ve davetlerde yapılan bir lezzettir.

Yöresel Tatlılar: Tunceli'de, yöresel tatlılar arasında hoşmerim, helise, helva, pestil ve cevizli sucuk gibi çeşitler bulunur. Bu tatlılardan tadarak yöresel tatları deneyimleyebilirsiniz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Erzurum'da dereye devrilen minibüsün sürücüsü yaralandı

Kitap dünyası Erzurum'da buluşuyor

GÜNCELLEME - Erzurum'da akrabalar arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 6 kişi yaralandı

Dünya ikincisi down sendromlu cimnastikçi Sümeyye'nin yeni hedefi Avrupa şampiyonluğu

Erzurum'da akrabalar arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı

Erzurum'da çıkan bıçaklı kavgada 2 öğrenci yaralandı

Rize-Artvin Havalimanı nisanda 97 bin yolcuya hizmet verdi

"Narkoçelik-16" operasyonlarında 366 şüpheli yakalandı

Gazı açıp sohbete dalan döner ustası çakmağı çakınca hastanelik oldu

Düzce'de ev sahipleri dikkat!