Tarih: 08.10.2024 09:36

Üniversiteli öğrenciler kadın cinayetleri için siyah giyindi

Facebook Twitter Linked-in

Gökhan İÇKİLLİ / SAMSUN, (DHA)- ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla siyah giyindi.

Türkiye’nin dört bir yanında üniversite öğrencileri, son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için siyah giyinme kararı aldı.Alınan karara ülke genelindeki üniversitelerden birçok öğrenci ve öğrenci kulüpleri destek verdi. OMÜ’de de öğrenciler siyah kıyafetler giydi. OMÜ Yaşam Merkezi önünde toplanan öğrenciler, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Siyah giyinmeyi tüm Türkiye’deki öğrencilerin de katıldığını ifade eden OMÜ Ülkücüleri Başkanvekili Rıza Can Dündar, “OMÜ Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğumuzda son dönemlerde memleketimizde meydana gelen kadına şiddet ve katliamları kınamak amacıyla hepimiz farkındalık olsun diye bugün hepimiz siyah giyinip yasa büründük. İnşallah her şey dünyamıza, memleketimize, topluluğumuza hayır getirir. İnşallah her şey güzelleşir ve iyileşir” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —