Vali Baydaş "Kur'an Kursları Arası Kardeşlik Futbol Turnuvası" finaline katıldı

Vali Baydaş "Kur'an Kursları Arası Kardeşlik Futbol Turnuvası" finaline katıldı

Vali Baydaş
RİZE 10.05.2024 13:08:00 0

Rize Valiliği himayelerinde Rize Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde başlatılan “Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvası” tamamlandı.

Gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlaması, birbirleriyle kaynaşmalarına vesile olması, dini ve ahlaki değerleri sporla bir araya getirerek çevresindeki gençlere örnek olması amacıyla 17 Nisan’dan bu yana devam eden turnuva, gerçekleştirilen final müsabakasıyla tamamlandı.

Final maçında karşılaşan Pazarköy Abdulgafur Kart Kur’an Kursu ile İyidere Hazar Mahallesi Köprübaşı Kur’an Kursu “Filistin’de Çocuklar Ölmesin” pankartıyla sahaya çıkarak İsrail zulmüne uğrayan Filistinli çocukların yaşadığı drama dikkat çekti.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şenol Birol Amatör Futbol Sahası’nda oynanan final maçıyla tamamlanan turnuva sonunda ilk üçe giren takımlar kupa, madalya ve katılım belgesi ile ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Belki de Türkiye’de ilk defa Kur’an kursları arası bir turnuva tertip edilmiş oluyor. Elhamdülillah şehrimizin her köşesinde Kur’an kurslarımız var ve her biri bir takım hatta birkaç takım çıkarabilecek kadar öğrenci sayısına sahip. Bu durum şehrimiz adına gurur verici bir tablodur. Şehrimizde herkesin her alanda spor yapmasını istiyoruz. Müftülüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu spor etkinliğinde 500’e yakın öğrencimiz bu organizasyona sporcu olarak katıldı. İlk defa yaptığımız bu organizasyonun devamı gelecektir. Tüm kurslarımızı, öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, destekte bulunan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Burada yenen yenilen elbette olacaktır ama burada esas maksat kaynaşmaktır, bir spor aktivitesidir, bu vesile ile de bir araya gelmektir. Birlik beraberliğe, kaynaşmaya ve spor yapmaya vesile olduğu için İl Müftülüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “17 Nisan’da başlayan Kur’an kursları arası futbol turnuvası bugün itibarı ile tamamlandı. Müsabakalarda amacına uygun, seviyeli bir şekilde futbol oynayan bütün öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Amacımız öğrencilerimizin tanışıp kaynaşması, sevgi ve saygı çerçevesinde örneklik teşkil edecek güzel bir sosyal etkinliğe damga vurmak, köklerine ve değerlerine bağlı, çağın gerektirdiği ilim ve irfanla donanmış nitelikte gençler yetiştirmektir. Gençlerimizin daima yanında olmaya, onların milli ve manevi değerleri kuşanmış bir şekilde insanlığa faydalı birer nefer olabilmeleri için hem sosyal hem de manevi gelişimlerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Müftü Çakmakçı, “Bizleri maddi ve manevi olarak destekleyen, bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan, her daim yanımızda olan Sayın Valimiz İhsan Selim Baydaş’a, Belediye Başkanımız Rahmi Metin’e, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ramazan Öztürk’e, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanımız İbrahim Turgut’a, müsabakada görev alan Müftülük personelimize, TDV Rize İl ve İlçe Şubelerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize ve destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Müsabakada Pazarköy Abdulgafur Kart Kur’an Kursu birinci, İyidere Hazar Mahallesi Köprübaşı Kur’an Kursu ikinci, Güneysu Kıbledağı Köyü Kur’an Kursu üçüncü oldu.


Haber Kaynak : BELGİN KELEŞ

Trabzon yaylaları mayısta beyaza büründü

Trabzon'da Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Artvin'de dereye düşen yavru karacayı kurtarma operasyonu kamerada

Artvin'de düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörü iki kişi tutuklandı

Artvin'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Artvin'de 990 dekar tarım arazisini sulayacak gölette su tutuldu

Türkiye Tarihindeki En Büyük Okul Terkleri Yaşanıyor: Eğitimci-Yazar Feray Aytekin Uyardı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Karadeniz Teknik Üniversitesi, Geleceğin İnsana Yakışır İşleri İçin Yenilikçi Bir Adım Atıyor

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran İncelemelerde Bulundu

Artvin'de düştüğü derede mahsur kalan karaca kurtarıldı

Bayburt'ta hakaret şikayetinin tarafları SMA hastasına bağış şartıyla uzlaştı

Trabzon'da ihtiyaç sahipleri için geçici giyim mağazası açıldı

Trabzon'da "Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" kongresi düzenlenecek

Akçaabat'ta 4. Çocuk Tiyatroları Şenliği sona erdi

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim'den "Engelliler Haftası" mesajı

  • Pazartesi 18.6 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 18.9 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.7 ° / 13.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10739,57%0,90
  • DOLAR

    32,21% 0,02
  • EURO

    35,01% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2512,14% 0,47
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,26

Rize

20.05.2024

  • İMSAK 02:59
  • GÜNEŞ 04:49
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:41
  • YATSI 21:22