Ordu Valisi Muammer Erol, Eğitim Danışmanı Ülkü Gürsoy tarafından verilen “Şiddetsizlik, Şiddetsiz Bir Dünya Mümkün mü?” konulu konferansa katıldı.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Ordu Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve çok sayıda davetli katıldı.
Ordu Valisi Muammer Erol, Eğitim Danışmanı Ülkü Gürsoy tarafından verilen “Şiddetsizlik, Şiddetsiz Bir Dünya Mümkün mü?” konulu konferansa katıldı.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bizleri bir araya getiren Ordu Valisi Muammer Erol'a teşekkür ediyorum" diyerek, konuşmasına başlayan Eğitim Danışmanı Ülkü Gürsoy, "Adalet Bakanlığımız şiddeti; bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden şiddet görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit veya baskıyı, özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranışlar olarak tanımlamıştır. Şiddet insan yaşamının her alanında karşılaşılan ve dünyada giderek önemli duruma gelen bir toplum sağlığı sorunu aslında. Çünkü şiddet; dünyanın neresinde uygulanırsa uygulansın, toplumun ruh sağlığını doğrudan etkiliyor. Son zamanlarda ülkemizde de birçok haber kaynağından aslında şiddet vakalarının ne kadar arttığını duyduğumuz zaman biz o ailenin o şehrin o mahallenin bir parçası olmasak ta aslında ruh sağlığımız doğrudan etkileniyor. Çünkü hepimizin üzerinde yarattığı çok ağır psikolojik travmalar var. Araştırmalarda aslında şöyle bir önemli nokta var; Bir kadın cinayetinde bir kişi, bir kadın öldürüldü gibi gözüküyor, oysa o kadının çocukları, o kadının anne babası, o kadının arkadaşları, çevresi herkes, en az 10 kişi ve daha fazlası bu şiddete maruz kalmış oluyor” dedi.
Gürsoy, ”Kadına yönelik şiddet her toplumda her eğitim düzeyinde her gelir düzeyinde yaşanmaktadır. Yani toplumun bu eğitimsiz kısmı bu şiddeti uyguluyor da eğitimli kısmı uygulamıyor mu? Maalesef yapılan çalışmalar şunu gösteriyor; üniversite mezunu erkeklerin yine üniversite mezunu olan eşlerine Türkiye’de çok şiddet uyguladığı kayıtlara geçmiş istatistikler arasında. Demek ki diploma durumu değiştirmiyor. İnsanı insan olma hali, kendi kendisini ne kadar edebileştirdiği durumu değiştiriyor. Dolayısıyla herkesin önce kendi dünyasındaki barışa, huzura şöyle bir bakması gerekiyor. Kontrol edebileceğimiz tek bir yer var; kendimiz. Kendi iç dünyamız, düşüncelerimiz, kurduğumuz iletişim, bunların hepsi kendi iç dünyamızdaki ne kadar barışçıl olduğumuza ilgili. Sevgiyi, öfkemiz kadar güçlü tutamıyoruz” diye konuştu.
Eğitim Danışmanı Ülkü Gürsoy, araştırmalara göre kadınların %52 ile %66’sının sözel şiddete, %15 ile %65’inin fiziksel şiddete, %24 ile %55’inin psikolojik şiddete, %13.5 ile % 19.3’ünün ekonomik şiddete, %6.3 ile %15’nin cinsel şiddete maruz kaldığını sözlerine ekledi.
Vali Erol, konferansın sonunda Eğitim Danışmanı Ülkü Gürsoy‘a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
10015,65%0,16
35,64% 0,09
37,22% 0,19
3149,66% 0,28
4996,08% 0,00
Rize
22.01.2025