Liseliler 'oyun geliştirmek' için buluştu
İZMİR, (DHA)-İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, hızla gelişen oyun sektörüne liseli gençlerin ilgisini artırmak amacıyla 'Gameathon 4.0' etkinliğini gerçekleştirdi. İzmir'deki liselerde eğitim gören 72 öğrenci, 24 saat boyunca en iyi oyunu tasarlamak için çalıştı. Zamanın önemini vurgulamak için 'Bir Saniye Daha' temasıyla düzenlenen etkinlikte macera, strateji, spor ve aksiyon gibi farklı konularda 17 oyun geliştirildi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, hızla gelişen oyun sektörüne liseli gençlerin ilgisini artırmak amacıyla 'Gameathon 4.0' etkinliği düzenledi. İEÜ Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Öğretim Görevlileri Dr. Hüseyin Tokat, Burak Evrentuğ ve Turgay Zülam'ın koordinasyonundaki Gameathon 4.0 etkinliğinin sponsoru ise bir teknoloji firması oldu. İEÜ Konferans Salonu'nu tamamen dolduran gençler, oyun sektörünü tanıdı ve kendilerine doğru bir kariyer rotası belirlemek için tecrübe edindi. 'Bir Saniye Daha' temasıyla düzenlenen etkinlikte macera, strateji, spor ve aksiyon gibi farklı konularda 17 oyun geliştirildi. İEÜ Bilgisayar Programcılığı öğrencileri ise, liseli gençlere mentorluk yaparak oyun geliştirmeye ilişkin tüm süreçlerde destek sağladı. Gençlerin projeleri, farklı oyun firmalarında çalışan jüri üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu da etkinliği ziyaret ederek hem çalışmaları inceledi hem öğrencilerle sohbet etti.
İLK 3'E ÖDÜL
Geliştirilen tüm oyunlar, etkinlik sonunda jüri tarafından değerlendirildi. Oyun takımlarından Expendables, birinciliğe uzanarak 30 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. Steel Ball Run ikinci olarak 15 bin TL'lik ödülü alırken, üçüncülüğe ulaşan Kosh90 takımı ise 10 bin TL ile ödüllendirildi.
'ÖNÜMEZDEKİ YILLARDA DA DEVAM ETTİRECEĞİZ'
İzmir Ekonomi Üniversitesi bilgisayar Programcılığı Programı Öğretim Görevlisi Turgay Zülam, Gameathon etkinliğini önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini belirterek, "Üniversitemize konuk olan öğrencilerimiz, 24 saat boyunca farklı oyun yazılımları kullanarak yaratıcı projeler geliştirdi. Oyun projelerini tamamlamak için oldukça yoğun bir şekilde gece geç saatlere kadar çalıştılar. Heyecan ve coşku dolu bir süreci tamamladık. Amacımız, oyun sektörü ile öğrencileri tanıştırarak gençlerimizin 21'inci yüzyıl problem çözme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamaktı. Bunlara ek olarak, öğrencilerin oyun sektörü hakkında bilgi sahibi olmalarını da istedik. Liseli gençler hem üniversite ortamını gördü hem de sektör temsilcileriyle birebir konuşma imkanı buldu" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI
10123,95%0,48
35,32% -0,13
36,84% 0,98
3007,72% 0,25
4856,39% -0,05
Rize
07.01.2025